به گزارش بی بدیل پرداز محققان دانشگاه ملی سنگاپور از تولید هواژل اسفنجی جدیدی اطلاع داده اند که می تواند مولکول های موجود در هوا را به آب شرب مبدل کند.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از نیواطلس، این هواژل برای تکمیل فرآیند مذکور نیازی به هیچ منبع انرژی ندارد و متشکل از رشته پلیمرهایی است که به چارچوب آلی فلزی یا MOF شهرت یافته اند. پلیمرهای مورد اشاره ساختاری متخلخل دارند.
ساختار مورد اشاره می تواند به شکلی متناوب و آنی مولکول های هوا را جذب نماید و از آن آب تولید نماید. در واقع همان گونه که با فشردن اسفنج می توان آب یا مایعات ذخیره شده در آنرا استخراج کرد، می توان با فشردن این هواژل هم آب ذخیره شده در آنرا بیرون کشید.
البته مقرر است نمونه های پیشرفته این هواژل برای رهاسازی آب نیازی به فشرده شدن نداشته باشند. عملکرد هواژل مورد اشاره در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید بهبود می یابد. در این شرایط توانایی دفع آب هواژل مذکور ارتقا یافته و ۹۵ درصد بخار آب جذب شده از هوا به آب مایع مبدل می شود.
یک کیلوگرم از این هواژل در محیط های مرطوب قادر به تولید ۱۷ لیتر آب در روز است. وزن اندک این هواژل هم استفاده از آنرا ساده تر می کند. پژوهشگران امیدوارند بتوانند در آینده نزدیک برای تجاری سازی این فناوری اقدام نمایند.
تاریخ انتشار: 1399/11/02
زمان: 23:21:49
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 484
امتیاز: 0.0
تازه ترین
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب