آشنایی با فناوری صدای واقعیت مجازی

بی بدیل پرداز: واقعیت مجازی یك تكنولوژی بصری بسیار پیشرفته است كه در ممكن شدن غیرممكن ها پیشقدم بوده است، اما این فناوری برای پیشرفت بیشتر نیازمند هماهنگ شدن با سیستم جدید صدای مجازی است.
آشنایی با فناوری صدای واقعیت مجازی
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از اسپكتروم، مهم ترین خاصیت فناوری صدای مجازی، تجلی احساس حضور در مكان تصویر مورد نظر است كه كاربر از راه هدست واقعیت مجازی با آن مواجه می شود.

مثلاً كاربر می تواند كیفیت بازی بسكتبال را با همان كیفیت صدای استادیوم در خانه تجربه كند، یا فضای تخیلی بازی های گرافیكی را با احساس عمیق تری تجربه كند.

در شرایط فعلی، شركت های تولید كننده تجهیزات صوتی و گیرنده صدا هنوز با فناوری های نه چندان جدید محصولات جدید را عرضه می كنند.

یكی از مهم ترین خاصیت های فناوری صدای مجازی، قابلیت تغییر صدا با عنایت به موقعیت كاربر در فضای مجازی است، مثلاً هنگامی كه كاربر در استادیوم در حال مشاهده بازی فوتبال است، با تغییر موقعیت در فضای مجازی، صدای بازی، تماشاچیان، مربی و اسپیكرهای ورزشگاه را باز مطابق با همان مكان دریافت می كند.
بااینكه فناوری صدای مجازی در ظاهر ساده تر از واقعیت مجازی به نظر می آید، اما به عقیده محققان، محاسبات لازم برای تولید صدای مجازی تقریباً مشابه فناوری واقعیت مجازی است.
محققان معتقدند كه برای تولید صدای مجازی نیازی نیست كه از چندین اسپیكر مانند سیستم سینمای خانواده استفاده كرد، چونكه تنها راه ورودی صدا به مغز انسان، دو گوش هستند.
در واقع آنچه كه مغز انسان را قادر به تشخیص جهت های صدا می كند، توانایی پردازش تأخیر دریافت صدا بین دو گوش برای شناسایی جهت است.
برای رسیدن به صدای واقعیت مجازی باید صدای تولید شده را با رعایت فاكتورهایی مثل زمان، صدا، بسامد و اكو برای هر گوش رعایت كرد.
پردازش چهار فاكتور بیان شده نیازمند پردازشگرهای سریع و قدرتمند است كه می تواند قیمت نهایی این فناوری را بسیار افزایش دهد.



زمان: 01:56:12
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 4529
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل