بی بدیل پرداز: آیا تاكنون متوجه شده اید كه هرگاه در مورد محصولی كه می خواهید خریداری كنید، صحبت كرده و یا در سایت ها جستجو می كنید، لحظاتی بعد تبلیغات مربوط به آن محصول روی كامپیوتر یا گوشی هوشمند شما ظاهر می شود؟ و چقدر خوب این اتفاق می افتد، چونكه فعالیت آنلاین شما توسط وب سایت ها و برنامه های اندروید ردیابی می گردد.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، هم اكنون برنامه های اندرویدی مجانی موجود در فروشگاه Google Play به این منوال هستند كه به حریم خصوصی كودكان، بدون رضایت والدین آن ها دسترسی پیدا می كنند. این مورد در تحقیقی توسط پژوهشگران ICSI، موسسه بین المللی علوم كامپیوتر در دانشگاه كالیفرنیا، بركلی ایالات متحده آمریكا و نرسو والینا رودریگز از موسسه IMDEA اسپانیا مشخص شده است.
به قول محققان، بعد از تجزیه و تحلیل هزاران (۵۸۵۵) برنامه كاربردی اندرویدی برای كودكان، به این نتیجه رسیدند كه ۵۷ درصد از این برنامه ها می توانند ضد قانون حفاظت از حریم شخصی كاربران آنلاین یعنی (COPPA) كه قانون فدرال ایالات متحده در مورد جمع آوری اطلاعات شخصی كودكان زیر ۱۳ سال تحت اختیار آمریكاست، عمل كنند.
نتایج به دست آمده نشان داد كه پنج درصد از این برنامه ها، جمع آوری اطلاعات تماس و موقعیت مكانی كاربران همچون آدرس ای میل و شماره تلفن را انجام می دهند.
علاوه بر این، ۱۹ درصد از برنامه ها (۱۱۰۰ برنامه)، اطلاعات شخصی شده كاربران را علی رغم وجود ممنوعیت های زیاد، از آن ها جمع آوری و به اشتراك گذاشتند؛ چونكه هدف این برنامه ها تبلیغات رفتاری است و این یك روش محبوب در بین تبلیغ كنندگان است كه در آن، رفتار مرورگر كاربران جمع آوری شده و برای عرضه تبلیغات هدفمند مورد استفاده قرار می گیرد.
از جانب دیگر ۳۹ درصد از برنامه های تست شده (۲۲۸۱ برنامه)، با به اشتراك گذاشتن شناسه های پایدار (PID یا PI) یك مرجع همیشگی برای منابع دیجیتالی، برای برنامه های خدماتی
گوگل كار می كردند. باآنكه این شناسه ها شخصی نیستند، اما جهت یادگیری در مورد رفتار یا نمایه كاربران استفاده می گردد.
هم چنین ۴۰ درصد از برنامه های تست شده، جمع آوری و ارسال داده های
كاربر را با استفاده از اینترنت بدون استفاده از اقدامات امنیتی مناسب نشان داده است و مبین این است كه هكرهای مخرب هم می توانند اطلاعات آن ها را دریافت نمایند. بر مبنای اطلاعات سایت پلیس فتا، ۱۲۸۰ برنامه هم با فیسبوك یكپارچه شدند كه در آن ۹۲ درصد برای محافظت از
كاربر زیر ۱۳ سال به اشتباه تنظیم شده اند.
والدین با یك كار تقریباً غیرممكن روبرو هستند؛ با عنایت به تسلط پلتفرم نرم افزارهای
گوگل و علاقه كودكان به برنامه ها، والدین باید وقت بیش تری را صرف فرزندان خود كنند تا از ارتباطات پیچیده برنامه های تبلیغاتی با آن ها جلوگیری نمایند. از این رو كارشناسان امیدوارند FTC (كمیته تجارت فدرال آمریكا) از خواب زمستانی طولانی مدت دیجیتال خود بیرون بیاید و جهت كاهش این قبیل سوءاستفاده ها اقدامات لازم را انجام دهد.