دستاوردی بارای باور مدیران میانی

به گزارش بی بدیل پرداز رییس پارك علم و فناوری گیلان با اشاره به تاكید مدیران ارشد كشور بر توجه و استفاده از محصولات شركت های دانش بنیان، تصریح كرد كه این باور باید در میان مدیران میانی هم بیش از پیش گسترش یابد.
دستاوردی بارای باور مدیران میانی

پارك های علم و فناوری نهادی موثر در توسعه فناوری، اقتصاد دانش بنیان و اشتغال زایی تخصصی بوده و محیط هایی مناسب برای استقرار شركت های فناور كوچك و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و مؤسسات پژوهشی هستند كه در تعامل سازنده با یكدیگر و دانشگاه ها به فعالیت های فناوری اشتغال دارند.
مهم ترین فعالیت های پارك های علم و فناوری شامل بازارسنجی، ایده پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه سازی، طراحی صنعتی، استانداردسازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالكیت فكری، تجاری سازی، فروش و پشتیبانی های بعدی برای تحقق محصولات فناوری در عرصه تولید صنعتی و همینطور عرضه سایر خدمات تخصصی است.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تازگی (چهارشنبه/19 مهر) میزبان بیست و ششمین نشست رؤسای پارك های علم و فناوری سراسر كشور بود.
این نشست یك روزه با سخنان وحید احمدی مدیر كل دفتر امور فناوری و معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز شد؛ همینطور تریبونی برای اظهارات برخی مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مسئولان سازمان برنامه و بودجه و هم برای بیان دغدغه های روسای پارك ها بود.
وحید احمدی در آن نشست با تاكید بر بازنگری بر نقش و توسعه پارك ها اظهار داشت: هم اكنون پارك های علم و فناوری در دهه دوم حیات خود هستند، این پارك ها با الهام از الگوی كشورهای پیشرفته تاسیس شده اند و در این الگو دانشگاه ها را با اقتصاد دانش بنیان آمیخته كردیم؛ از این رو انتظارات گسترده ای در كشور از مراكز رشد، دانشگاه ها و پارك ها بوجود آمد.
بر اساس آخرین آمار، اكنون 4400 شركت در 41 پارك كشور مستقر هستند و با در نظرگرفتن اینكه طی 16 سال (از سال 1380) تعداد پارك های علم و فناوری از یك پارك به 41 و تعداد مراكز رشد از 17 مركز به بیش از 180 مركز و تعداد شركت های دانش بنیان از 676 شركت (در سال 1384) به 4400 شركت در سال 1396 رسیده؛ دستكم در افزایش كمّی پارك ها و آن مراكز رشد، فن بازارها و شركت های دانش بنیان موفق بوده ایم.
یكی از شركت كنندگان در نشست رؤسای پارك های علم و فناوری سراسر كشور، رییس پارك علم و فناوری گیلان بود كه در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد شركت های دانش بنیان در این پارك اظهار نمود: پارك گیلان یك پارك منطقه ای است و در شهرهای رشت، رودسر، آستانه اشرفیه، انزلی، طالش و رودبار وجود دارد؛ در مجموع 270 شركت دانش بنیان و واحد فناور در این پارك مستقر هستند.
مجید متقی طلب ادامه داد: بعضی شركت ها مجوز قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارند و برخی جزو واحدهای اقماری ما هستند.
وی در مورد پارك علم و فناوری گیلان اضافه كرد: این پارك دو ظرفیت بزرگ دارد؛ اول شبكه پارك های علم و فناوری كشورهای اسلامی در آن مستقر است و 22 مهر ماه (امروز)اجلاس پارك های علم و فناوری كشورهای اسلامی را در رشت داریم كه مصوب كامستك كمیته علم و فناوری كشورهای اسلامی است.
رئیس پارك علم و فناوری استان گیلان تصریح كرد: این نشست بر مبنای قرارداد مشترك ما با بانك توسعه اسلامی برای توانمندسازی مدیران پارك های علم و فناوری كشورهای اسلامی برگزار و انتقال فناوری و فروش آن هم در نشست مطرح می شود؛ ظرفیت دیگر، استقرار دبیرخانه فن بازار جمهوری اسلامی ایران است؛ ما در پارك علم و فناوری گیلان مجری هر ساله نمایشگاه فن بازار و دستاوردهای فنی هستیم كه آذر ماه در نمایشگاه بین المللی برگزار می گردد.
عضو دانشكده كشاورزی دانشگاه گیلان ادامه داد: استقرار مرجع منطقه ای مالكیت فكری را در استان داریم و با عنایت به اولویت ها و نیازهای استان در این زمینه فعالیت می كنیم.

***از همه افراد نوآور حمایت می كنیم؛ با 3 شرط
وی در مورد اولویت های پارك علم و فناوری گیلان برای حمایت از شركت ها هم اظهار داشت: بحث عدالت خدمت رسانی به صاحبان ایده و فناوری را به همه شهرهای استان گسترش داده ایم، معتقدیم نوآور فقط داخل مركز استان نیست و گاها از همین شهرستان ها پروژه هایی را دریافت كردیم كه از مركز استان قوی تر بوده است.
متقی طلب تصریح كرد: محدودیتی روی سن، میزان تحصیلات و جنسیت عرضه دهنده طرح ها نداریم؛ البته مخاطب اصلی ما دانشگاه ها و مراكز علمی و پژوهشی هستند. ایده افراد معمولی را هم بررسی می كنیم با 3 شرط كه پیوست علم و فناوری طرح دقیق باشد، اقتصادی بوده و گروه كاری مرتبط باشند.

***ضرورت تقویت باور مدیران میانی به شركت های دانش بنیان
دبیر فن بازار جمهوری اسلامی ایران در مورد مهم ترین مشكل پارك های علم و فناوری اظهار داشت: غیر از مبحث كمبود اعتبار، باید بگویم تصمیم سازان ارشد كشور همه به حركت به سمت اقتصاد و مدیریت بر اساس فناوری تاكید دارند؛ اما این امر باید به مدیران و همه اجزای بدنه نظام رسوخ كند و همه باور كنند راه نجات مملكت همین است.
وی تصریح كرد: اقتصاد باید درون زا باشد و اقتصاد درون زا از دانش بنیان در می آید، بعضی از مدیران میانی ما هنوز دنبال این هستند كه مشكلات را سریع و با خرید از خارج حل كنند. باید باور مدیران میانی تغییر كند كه البته با بخشنامه هم ممكن نیست و باید فرهنگ سازی شود.
علمی**9157
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https: //telegram. me

 

زمان: 22:11:00
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 4539
امتیاز: 5.0
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل