به گزارش بی بدیل پرداز، با وجود ثبت کاهش پنج درصدی بازار در دومین روز کاری هفته، رئیس سازمان بورس می گوید که پشتیبانی از این بازار، اولویت مهم دولت می باشد.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، بعد از ثبت رکوردهای صعودی قابل توجه بورس در هفته های گذشته، امروز بازار سراسر سرخ شد و این مورد نگرانی هایی را برای سهامداران به وجود آورد، موضوعی که مجید عشقی آنرا رد کرد.
چهره روز: مجید عشقی بازار سرمایه امروز شرایط خوبی نداشت.
شاخص کل بورس امروز با ۱۲۵ هزار و ۷۶۱ واحد کاهش به کانال دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد عقب گرد و رقم دو میلیون و ۳۱۴ هزار واحد را ثبت نمود. شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۳۶ هزار و ۹۳۹ واحد کاهش در رقم ۸۰۳ هزار و ۳۹۸ واحد ایستاد.
با وجود برخی نگرانی ها، اعلام گردید که
بازار بسته نمی شود. مجید عشقی در اولین همایش ملی اقتصاد
هوشمند و توسعه مالی درمورد این که با عنایت به این که شاخص کل بورس امروز کاهشی پنج درصدی داشت، ایا سازمان برنامه ای برای بستن بازار دارد یا خیر توضیح داد: سازمان قصد بستن بازار را ندارد.
عشقی یک شایعه دیگر را هم تکذیب نمود. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن
تکذیب دستور فروش به حقوقی ها اعلام کرد که هیچ دلیل اقتصادی و بنیادینی برای ریزش بورس وجود ندارد.
قطع وابستگی روز: دلار رئیس کل بانک مرکزی هم امروز در رابطه با
سیاست های ارزی کشور توضیحاتی عرضه داد. رئیس کل بانک مرکزی در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان تاکید کرد: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است و برای این راهبرد هم علل اقتصادی و سیاسی متقنی داریم، چونکه آمریکایی ها از دلار بعنوان ابزار سیاسی استفاده می نمایند و از سوی دیگر، سایر ارزهای جهان روا بخصوص در منطقه آسیا درحال رشد هستند.
رئیس صندوق توسعه ملی هم در رابطه با منابع این صندوق
اخطار داد. مدیر عامل صندوق توسعه ملی با انتقاد از نگاهی که به این صندوق وجود دارد، اعلام نمود که اگر استهلاک منابع ادامه پیدا کند صندوق توسعه ملی از بین می رود.
وزارت کار هم
جزییاتی از طرح کالابرگ الکترونیک منتشر کرد. بنا بر اعلام مجری طرح کالابرگ الکترونیکی تا پایان خردادماه سال جاری بیشتر از ۶۰ هزار
فروشگاه در سرتاسر کشور به طرح کالابرگ الکترونیکی متصل و اقلام جدید پروتئینی نظیر ماهی و حبوبات هم بعد از بررسی های لازم به فهرست ۱۰ قلم کالای عرضه شده در این طرح اضافه خواهد شد.
راه حل روز: واردات خودرو شورای رقابت که در ماه های گذشته به قیمت گذاری خودرو های داخلی ادامه داده،
راهکاری برای خروج از انحصار عرضه کرده است. سخنگوی شورای رقابت با تکیه بر این که چاره رقابتی شدن بازار واردات خودرو است، اظهار داشت: زمانی که بازار به شکل غیرمعقولی محدود شده است به سمت قیمت های بالاتر گرایش دارد. اگر اجازه دهیم درصدی از خودرو ها وارد شوند رفاه مصرف کننده بیشتر می شود و خودروسازها از قیمتها رضایت خواهند داشت.
همینطور گمانه زنی درباره
فروش خودرو های سامانه جامع نیز ادامه دارد. طی روزهای اخیر آگهی فروش حواله خودرو ها در سایت ها و فضای مجازی دست به دست می شود؛ اقدامی که غیرقانونی می باشد و بارها تاکید شده انتقال امتیاز و فروش حواله خودرو حتی به صورت وکالتی ممنوع است؛ ضمن این که شرکتهای خودروسازی هم موظف اند سند خودرو را به سبب پیشگیری از همین دلالی خرید از کارخانه و فروش در بازار آزاد با قیمت بالاتر، یکسال در رهن خود نگه دارند.
در
بازار مرغ هم دلال ها به فعالیت خود ادامه می دهند. دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور اظهار داشت: جوجه یکروزه با قیمت مصوب به دست مرغدار نمی رسد، چونکه دلال هایی در این بین وجود دارند که قیمتها را بالا می برند.
پر خبر روز: اتاق های بازرگانی امروز بخش خصوصی هم برنامه های چندگانه ای داشت و رئیس اتاق ایران اولویت های بخش خصوصی را شرح داد. ابتدا غلامحسین شافعی در همایش تجاری
ایران و قرقیزستان اظهار نمود: با عنایت به برخی محدودیت های زیرساختی مانند مسائل در ارتباط با حمل و نقل، توسعه همکاریهای تجاری دو کشور دشوارهایی های خاص خویش را دارد اما با عنایت به ظرفیت های قابل توجه، میتوان انتظار داشت که در این عرصه تغییرات قابل توجهی رخ دهد.
سپس شافعی در
همایش تجاری ایران و عمان اظهار نمود: آمارها نشان داده است که پارسال صادرات ایران به عمان حدود ۵۱ درصد و واردات از این کشور حدود ۲۹ درصد رشد کرده که در مجموع افزایش تجارت ۴۱ درصدی را نشان داده است.
در اتاق تهران هم یک رونمایی انجام شد.
مرکز اسناد دیجیتال اتاق بازرگانی تهران بعنوان اولین آرشیو تاریخ تجارت ایران که با حضور تعدادی از نمایندگان بخش خصوصی و پژوهشگران تاریخ و تجارت در آستانه روز ملی اسناد و میراث مکتوب رونمایی گردید، الان در دسترس می باشد و مقرر است طی یک بازه زمانی معین بالغ بر ۸۰ هزار سند در آن بارگذاری شود.
منبع: بی بدیل پرداز