بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی افزایش می یابد

توسط ستاد توسعه زیست فناوری؛
به گزارش بی بدیل پرداز ستاد توسعه زیست فناوری در صدد است با رویکرد توسعه از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی از توانایی شرکتهای دانش بنیان بهره مند شود.
بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی افزایش می یابد

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غذای بیشتر و بهتر، افزایش تنوع غذایی، ارتقای سطح و کیفیت زندگی و بالارفتن راندمان نیروی کار می تواند با بهره گیری از فناوری های مدرن در کشاورزی اتفاق بیفتد.
اما اینها تنها مزیت استفاده از کشاورزی مدرن نیستند؛ در واقع مهم ترین هدفی که ترویج کنندگان این نوع از کشاورزی در دنیا دنبال می کنند، پاسخ به دغدغه اصلی دنیا به کمبود منابع انرژی بخصوص آب است. کره زمین درحال از دست دادن منابع خدادای و طبیعی است که میلیاردها سال در اختیار بشر بوده اما به سبب رشد فزاینده جمعیت و عدم استفاده درست از آنها، رو به پایان هستند و این رخداد قریب الوقوع، می تواند تداوم نسل بشر را به خطر بیاندازد.
به همین دلیل کارشناسان و دغدغه مندان در تلاشند تا راه های حفظ منابع باقی مانده در طبیعت را جستجو کنند و راهی پیش پای انسان وامانده از این تهدیدات بگذارند. تأمین آب و غذا مهم ترین و اصلی ترین نیازی است که جامعه بشری دارد که اگر راهی برای بیراهه استفاده بیش از اندازه از منابع در دنیا پیدا نشود، زنگ خطر نابودی زمین و همه موجودات زیست کننده بر روی آن به صدا در خواهد آمد.
کشاورزی مدرن را همچون این راهکار ها می دانند. نوعی از کشت و داشت و برداشت که صدمه کمتری به محیط زیست می زند، تولید را بدون هدر رفت منابع طبیعی می افزاید و غذای بشر را بشکلی سالم تأمین می کند. کاملا واضح است که کشاورزی مدرن در افزایش تولید و در نتیجه افزایش سود تأثیر زیادی دارد. اما به غیر از این ها، مزیت عمده آن برای همه پایداری زمین و انسان است.
در این روش هیچ کدام از روش ها مخرب یا فرساینده نیستند. بدین سبب از خاک حاصلخیز محافظت می شود، در مصرف آب صرفه جویی می شود، از منابع طبیعی به صورت کارآمد استفاده می شود و در نهایت محصولات سالم و تازه به دست می آید. در کشاورزی نوین تمامی موارد موردنیاز گیاهان فراهم می شود و منابع هدر نمی روند.
بسیاری از پژوهشگران و کارشناسان بر این باورند که کشاورزی مدرن منجی بشر و کره زمین است که با بهره گیری از منابع محدود آب، انرژی و فضا، تقاضای فزاینده انسان ها برای مواد غذایی را تأمین می کند. روش هایی مرسوم که در دنیا به کار گرفته شده تا تخریب های زیستی و انسانی به حداقل برسد.
با استفاده از این نوع از کشاورزی بیشتر مردم در سراسر جهان بیشتر و بهتر غذا می خورند و افزایش تولید سبب بهبود مداوم رژیم های غذایی، افزایش غذاهای در دسترس، تنوع غذایی و دسترسی به محصولات غذایی با پروتئین بالا می شود. همینطور راندمان نیروی کار بیشتر می شود و از دسترسی مردم در سراسر کرده زمین به سیستم عادلانه تولید و توزیع غذا تسهیل خواهد شد.
اما کشاورزی سنتی که شیوه مرسوم این روزها است سبب افت کیفیت مواد غذایی به سبب استفاده از آفت کش ها، علف کش ها و کودهای مصنوعی شده و این اتفاق هم طبیعت را به خطر انداخته و هم جان انسان ها را. بنا بر این دنیا چاره ای جز استفاده از کشاورزی مدرن ندارد و باید با کمک فناوری؛ روش های مدرن تری را برای تأمین غذای مردم پیدا کند.
برای ایران هم راه گریزی نیست و باید به این جنبش جهانی بپیوندد. اما متاسفانه راندمان از این روش در کشور ما هنوز با چالش های بزرگی رودررو است و نتوانسته ایم جایگاه درستی دراین زمینه کسب نماییم. البته نهادهای مرتبط و ذینفع در این عرصه چون وزارت جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دولت و غیره در تلاشند تا این اتفاق در کشور بیفتد اما این کار هم مانند خیلی از تحولات فناورانه بدون کمک شرکت های دانش بنیان و خلاق امکانپذیر نیست.
به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با رویکرد توسعه و بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی، به دنبال آن است که با کمک مجموعه های دانش محور، کاربرد تکنولوژیهای جدید را در این عرصه افزایش دهد و با این کار تا ۹۰ درصد مصرف آب را کم، کارآمدی تولید را ارتقا و تأمین امنیت غذایی را محقق کند.

زمان: 21:01:45
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 698
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل