آمریکا سراغ علی بابا رفت

دولت بایدن درحال بازنگری کسب و کار ابری غول چینی علی باباست تا ریسکی که امکان دارد برای امنیت ملی آمریکا داشته باشد را ارزیابی کند.
آمریکا سراغ علی بابا رفت

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، سه منبع مطلع به رویترز اظهار داشت: نقطه تمرکز این تحقیقات این است که علی بابا چگونه اطلاعات مشتریان آمریکایی خود شامل اطلاعات شخصی و مالکیت معنوی را ذخیره می کند و آیا دولت چین می تواند به این اطلاعات دسترسی پیدا کند. احتمال اینکه چین دسترسی کاربران آمریکایی به اطلاعات ذخیره شده در علی بابا را مختل کند هم مساله نگران کننده دیگری است.

رگولاتورهای آمریکا می توانند در نهایت این شرکت چینی را وادار کنند اقداماتی برای کاهش ریسکهای در ارتباط با کسب و کاری ابری خود انجام دهد یا استفاده از خدمات واحد ابری علی بابا را برای کاربران آمریکایی در داخل و خارج ممنوع کنند.

وزارت بازرگانی در دوران دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نگران کسب و کار ابری علی بابا بود، اما دولت بایدن بعد از اینکه قدرت را به دست گرفت، تحقیقات رسمی در اینباره را شروع کرد.

طبق اعلام شرکت تحقیقاتی گارتنر، کسب و کار ابری آمریکایی علی بابا کوچک بوده و درآمد سالانه آن کمتر از ۵۰ میلیون دلار است. اما اگر رگولاتورها در نهایت تصمیم بگیرند مبادلات مالی بین شرکتهای آمریکایی و واحد ابری علی بابا را مسدود کنند، به سود یکی از کسب و کارهای آینده دار این شرکت صدمه می زنند و ضربه ای به شهرت این شرکت خواهد بود.

سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکایی اظهار نمود: این وزارت خانه درباره بازنگری مبادلاتی که وجود دارند یا نه، اظهارنظر نمی نماید. سفارت چین در واشنگتن و علی بابا هم حاضر نشدند اظهارنظر کنند.

تحقیقات درباره کسب و کار ابری علی بابا توسط دفتر کوچکی با عنوان دفتر اطلاعات و امنیت در داخل وزارت بازرگانی انجام می شود. این دفتر در دوران دولت ترامپ بوجود آمد تا قدرت جدیدی برای ممنوعیت یا محدودیت مبادلات بین شرکتهای آمریکایی و شرکتهای اینترنتی، مخابراتی و فناوری کشورهایی مانند چین، روسیه، کوبا، ایران، کره شمالی و ونزوئلا اعمال نماید.

یکی از این منابع آگاه اظهار داشت: در بحبوحه نگرانیها نسبت به احتمال سرقت اطلاعات و ایجاد اختلال در دسترسی از جانب دولت چین، این دفتر روی فراهم کنندگان خدمات ابری چینی متمرکز شده است.

دولت ترامپ در اوت سال ۲۰۲۰ هشداری ضد فراهم کنندگان خدمات ابری چینی همچون علی بابا صادر کرد تا مانع شود اطلاعات شخصی مهم شهروندان آمریکایی و کسب و کارهایی که مالکیت معنوی ارزشمندی دارند در سیستمهای قابل دسترس برای دشمنان خارجی ذخیره شود.

سرورهای ابری همینطور در معرض حملات سایبری قرار دارند چونکه می توانند مبدا حمله را پنهان کرده و به مجموعه گسترده ای از شبکه های مشتریان دسترسی فراهم نمایند.

اگرچه موارد نادری از اقدام دولت چین به مجبور کردن یک شرکت فناوری برای تسلیم اطلاعات مشتریان حساس وجود دارد اما کیفرخواستهای هکرهای چینی نشان داده است آنها از سرورهای ابری برای دسترسی به اطلاعات محرمانه بهره برده اند.

پیش از ایجاد تنشهای فناوری میان آمریکا و چین، علی بابا رویاهای بزرگی برای کسب و کار ابری آمریکایی خود داشت. این شرکت در سال ۲۰۱۵ یک قطب رایانش ابری در سیلیکون ولی راه اندازی نمود که اولین مجموعه خارج از چین بود و هدف رقابت با آمازون، مایکروسافت و گوگل را در سر داشت. این شرکت بعدا دیتاسنترهایی را در سیلیکون ولی و ویرجینیا اضافه کرد. با این وجود در زمان ریاست جمهوری ترامپ و تشدید تنشهای واشنگتن و پکن مجبور شد این سرمایه گذاری آمریکایی را تعدیل کند.

بر اساس گزارش رویترز، بایدن مانند ترامپ محدودیتهای بیشتر و بیشتری را ضد شرکتهای چینی اعمال می کند. دولت آمریکا ماه گذشته ده ها شرکت چینی را در لیست محدودیتهای سرمایه گذاری و صادرات قرار داد.





منبع:

زمان: 10:48:58
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 595
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل