به گزارش بی بدیل پرداز معاون امور رادیوئی رگولاتوری از انتشار فراخوان نظرخواهی تخصصی در مورد تدوین نقشه راه گذر كشور به نسل پنجم فناوری های ارتباطات سیار (۵G) اطلاع داد.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، كشورهای بسیاری در سراسر جهان همچون ایالات متحده آمریكا، كانادا، استرالیا، چین، كره جنوبی، ژاپن و خیلی از كشورهای اروپایی و غیره با همكاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این حوزه فعالیتهای گسترده ای را انجام داده اند.
خیلی از بزرگترین
شركت های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوكیا، اریكسون، هواوی، ال جی هم به شدت در حال رقابت جهت راه اندازی اولین شبكه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبكه
تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است كه بعد از نسل چهارم شبكه تلفن همراه فعلی عرضه می شود.
در این راستا بر اساس گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسترن محسنی با اشاره به اینكه تدوین نقشه راه گذر به ۵G در رگولاتوری شروع شده است و با دریافت نظر از بخش و كمیته راهبری كه با حضور مدیران ارشد رگولاتوری و مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه از تابستان سالجاری تشكیل می شود، در حال نهایی شدن است، اظهار داشت: تنظیم سیاست های كلان رگولاتوری در گذر به ۵G نخستین خروجی های این كمیته بوده كه بعنوان یك سند بالادستی برای تدوین برنامه اقدام بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: سیاست های كلان تدوین شده در این عرصه و نسخه اولیه نقشه راه كشور در گذر به ۵G و زمانبندی اقدامات رگولاتوری و اپراتورهای ارتباطی تا پنج سال آینده در سمیناری با حضور اعضای كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مدیران ارشد وزارت ارتباطات و اپراتورهای ارتباطی و برخی از صاحبان صنایع بهره بردار از
خدمات مبتنی بر ۵G تشریح شده است.
معاون امور رادیوئی رگولاتوری با اشاره به دریافت نظرات اپراتورهای تلفن همراه و FWA (فناوری بی سیم ثابت) اظهار داشت: موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت منابع محدود فركانسی، ارزیابی اپراتورها از تقاضای قابل انتظار برای خدمات ۵G در پنج سال آینده، روش های كاهش هزینه اپراتورها در راه اندازی این خدمات و الزامات اپراتورها پیش از گذر كامل به ۵G مانند تحول دیجیتالی در فرایندهای داخلی و خدمات قابل ارائه به كاربران از موضوعاتی بود كه در نظرسنجی از اپراتورهای ارتباطی مطرح گردیده است.
محسنی تصریح كرد: در مرحله آخر تدوین نقشه راه گذر به ۵G، نظرخواهی تخصصی دیگری بر پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی انتشار یافته است، از تمامی شركت ها و استارتاپ های فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات كه علاقمند به نقش آفرینی در اكوسیستم ۵G هستند، دعوت می نماییم نظرات خویش را در مورد موضوعات طرح شده در این نظرخواهی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اعلام كنند.
وی با بیان این كه برای نخستین بار در تاریخ فعالیت رگولاتوری، فعالان اكوسیستم دیجیتالی كشور، پیش از ورود فناوری به كشور، در تدوین نقشه راه گذار به فناوری به مشاركت فراخوانده شده اند، اعلام نمود: بومی سازی زنجیره تأمین سخت افزاری و نرم افزاری بخصوص در شرایط تحریمی كشور، توسعه كاربردهای ۵G، تأمین امنیت ۵G، بررسی وضعیت اپراتورهای ثابت، پیمان كاران و شركت های ارائه دهنده خدمات فنی مهندسی در اكوسیستم ۵G كشور و فرصت های در رابطه با
آموزش های تخصصی از موضوعاتی است كه در این نظرخواهی تخصصی مطرح شده و بر همین مبنا از همه متخصصان و دغدغه مندان این حوزه درخواست می نماییم تا در این نظرسنجی شركت نمایند.
علاقه مندان به شركت در این نظرخواهی تخصصی تا آخر ساعت اداری پنجم اسفند سالجاری فرصت دارند نظرات خویش را به معاونت امور رادیوئی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی ارسال نمایند.
پیش از این هم علیرضا یاری، رئیس پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT با اشاره به
اقدامات انجام شده برای توسعه نسل پنجم بیان نمود: پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فعالیت خاصی درباره ۵G انجام نمی دهد و بیش ترین فعالیت ها در پژوهشكده فناوری ارتباطات ماست. همینطور پژوهشگاه توانسته یك آزمایشگاه تست ۴G با رویكرد ۵G راه اندازی كند كه مجهز به پلت فرم هوش مصنوعی جهت مدیریت منابع شبكه ارتباطی بوده و درصدد است بتواند در بومی سازی و مهاجرت از نسل ۳ و ۴ در شبكه امروزی ما به نسل ۵ نقش مهمی ایفا كند.