بی بدیل پرداز: شركت ارتباطات زیرساخت ایران می خواهد سرویس مكالمات بین الملل را از انحصار خود خارج كرده و عرضه خدمات مكالمات تلفنی بین الملل را به اپراتورهای ارتباطی و شركت های خصوصی واگذار كند تا از طرفی تصدی شركت ارتباطات زیرساخت در این حوزه كاهش و هم چنین درآمد اپراتورها افزایش یابد.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، انتقال ترافیك تلفنی یا همان
مكالمات بین الملل هم اكنون جزو حقوق حاكمیتی دولت می باشد و شركت ارتباطات زیرساخت به نمایندگی از دولت، گیت هایی را تعیین كرده كه در حالت مجاز، ترافیك بین الملل باید از این گیت ها به خارج از كشور (اصطلاحا اورجینیت) شده و از همین گیت ها هم وارد ایران (اصطلاحا ترمینیت) شود و هر ترافیكی كه خارج از این گیت ها رد و بدل شود، مجاز نمی باشد. اما با واگذاری مكالمات بین الملل به اپراتورها، انحصار زیرساخت در حوزه ی ترمینیشن و اورجینیشن كاسته می شود.
در این راستا، صادق عباسی شاهكوه -مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت كشور- اظهار كرده بود: شركت ارتباطات زیرساخت مقرر است از شركتی دارای انحصار محدودكننده برای اپراتورها، به شركتی تبدیل گردد كه به
سرمایه گذاری اپراتورها كمك می نماید. تا آخر سال ۱۳۹۵، هشت درصد درآمد اپراتورها صرف زیرساخت می شد، مقرر است در انتها برنامه ششم توسعه درآمد اپراتورها، ۱۹.۴ درصد رشد داشته باشد. با رشد هفت درصدی درآمد زیرساخت، تنها پنج درصد درآمد اپراتورها صرف زیرساخت می گردد.
وی هم چنین با بیان این كه آنچه از ارتباطات بین الملل مورد نیاز اپراتورهاست را فراهم می نماییم، اظهار داشته بود:
بحث آزادسازی عرضه خدمات مكالمات بین الملل را هم در دستور كار داریم كه در مراحل تصویب در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است. به این ترتیب، زیرساخت ها را برای اپراتورها تامین كرده اما می خواهیم اپراتورها را وارد عرضه
خدمات مكالمات بین الملل نماییم.
عباسی شاهكوه با بیان این كه الان هشت درصد درآمد اپراتورها صرف زیرساخت می شود، بیان كرده بود: یكی از برنامه های مدنظر ما، كاهش هزینه اپراتورها در لایه زیرساخت است و در این زمینه، سیاستمان این است كه ظرف پنج سال آینده، هزینه ها را طوری كنترل نماییم كه تنها پنج درصد درآمد اپراتورها به ارتباطات زیرساخت شامل ارتباطات بین الملل و بین استانی مربوط شود.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت به تازگی هم با اشاره به آزادسازی و رفع انحصار از مكالمه بین الملل اظهار نمود: سیاست های خوبی برای آزادسازی ترافیك بین الملل اتخاذ شده كه بزودی بعد از تصویب كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اقدامات اجرای آن صورت خواهد گرفت.
به نظر می رسد با عنایت به مكالمات و ترافیك بین المللی كه روزانه با استفاده از گیت های زیرساخت با سایر كشورها و بخصوص كشورهای همسایه رد و بدل می شود، در صورت خروج شركت ارتباطات زیرساخت از انحصار و آزادسازی فعالیت های مربوط به صوت، در صورت امكان حضور و فعالیت اپراتورهای ارتباطی و بخش خصوصی، می توان انتظار بهبود كیفیت ارتباطات بین الملل را داشت.