الكترونیكی شدن ۳۸ درصدی دستگاه های دولتی

نوبت سوم ارزیابی
بی بدیل پرداز: دبیر كمیسیون توسعه دولت الكترونیكی با تاكید بر رویكرد سازمان برای تولید سرویس های یكپارچه، اظهار داشت: در آخرین ارزیابی در انتهای سال ۱۳۹۶، ۹۳ دستگاه ارزیابی شدند كه در مجموع بیش از ۳۸ درصد الكترونیكی شده اند.
الكترونیكی شدن ۳۸ درصدی دستگاه های دولتی
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، رضا باقری اصل در نشست اعلام نتایج ارزیابی خدمات الكترونیكی سازمان های دولتی در نوبت دوم، با اشاره به مدل پنج مرحله ای بلوغ منطبق بر خصوصیت های دولت الكترونیكی در ایران اظهار نمود: هر یك از سازمان ها از نظر حضور در وب، تعاملی، تراكنشی، یكپارچگی و مشاركتی در سه مرحله مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینكه ۱۸۰۰ خدمت توسط سازمان اداری استخدامی احصا شده است، اضافه كرد: ارزیابی اول انتهای سال ۹۵ با ۶۰ دستگاه انجام شد كه ۱۹.۳ درصد دستگاه ها الكترونیكی بودند. دوره دوم ارزیابی شهریور ۹۶ با ۸۳ دستگاه صورت گرفت و ۲۸ درصد دستگاه ها الكترونیكی شدند و در آخرین مرحله در انتهای سال ۹۶، ۹۳ دستگاه ارزیابی شدند كه در مجموع به ۳۸.۹۵ درصد الكترونیكی شدند رسیده اند.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات درباره میانگین وضعیت بلوغ الكترونیكی دستگاه های اجرایی در دی ماه ۹۶ توضیح داد: امتیاز عمومی درگاه دستگاه ها در این مرحله ۶۳ درصد است. دستگاه ها از نظر حضور در وب به ۴۷.۳۲ درصد، از نظر تعاملی به ۴۳.۵۴، از نظر تراكنشی به ۲۷.۸۷، از نظر یكپارچگی به ۴۰.۶۸ و از نظر مشاركتی به ۱۵.۹۴ درصد رسیده اند.
باقری با ذكر دستگاه هایی كه بیش ترین رشد را در نوبت سوم ارزیابی نسبت به دور دوم داشتند، بیان كرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی با ۷۳.۴۳ درصد پیشرفت بیش ترین رشد را داشته است. بعد از آن هم بیمه مركزی جمهوری اسلامی، سازمان امور مالیاتی، شركت بازرگانی دولتی، شركت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، سازمان ملی زمین و مسكن و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در رتبه های بعدی هستند.
وی درباره مرحله بعدی ارزیابی دستگاه ها اظهار نمود: طراحی و بازنگری شاخص های ارزیابی نوبت چهارم در حال انجام می باشد. از ۲۰ تا ۳۱ خرداد مكاتبات اداری برای معرفی نمایندگان آگاه سازمان ها انجام می گردد. ارزیابی نوبت چهارم هم تیر و مرداد اتفاق می افتد و امیدواریم نتایج آن در هفته دولت منتشر شود.
دستگاه هایی كه بیشترین و كمترین رشد را داشتند
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات درباره سازمان هایی كه در آخرین ارزیابی، بیش ترین امتیازها را در شاخص هایی مانند میزان استفاده از خدمات، نوع سرویس و تعداد كاربران به دست آوردند، اظهار داشت: بیمه مركزی جمهوری اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، گمرك جمهوری اسلامی، سازمان ملی استاندارد، شركت بازرگانی دولتی ایران، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی، سازمان امور مالیانی، شركت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، شركت مدیریت منابع آب و سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور، رتبه های یك تا 10 را مرحله سوم ارزیابی كسب كردند.
باقری درباره سازمان هایی كه كمترین رشد را داشتند هم بیان كرد: به ترتیب انستیتو پاستور، سازمان فضایی، شركت تولید نیروی برق حرارتی، سازمان مدارس غیردولتی و مشاركت های مردمی و خانواده، معاونت علمی ریاست جمهوری و نهضت سوادآموزی در پایین ترین رده های این جدول قرار گرفته اند. همینطور ۱۹ دستگاه در سرعت پاسخگویی عالی عمل كرده و سرعت پاسخگویی ۳۸ دستگاه ضعیف گزارش شده است.
وی درباره رتبه سازمان های متبوع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم توضیح داد: سازمان فناوری اطلاعات ایران رتبه 23، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رتبه ۱۹، ستاد وزارت ارتباطات رتبه ۴۸، مركز تحقیقات مخابرات رتبه ۵۴، پست بانك رتبه ۸۱ و سازمان فضایی ایران رتبه ۹۲ را در این ارزیابی كسب كردند. البته با عنایت به اینكه سازمان فناوری اطلاعات متولی دولت الكترونیك است، باید در جایگاه بالاتری قرار داشته باشد اما تیم ارزیاب مجاب شده كه نسبت به دستگاه های وزارت ارتباطات سخت گیری بیشتری داشته باشد و از سویی اصلاحات انجام شده ی اخیر هم اعمال نشده است.
دبیر كمیسیون توسعه دولت الكترونیكی در ادامه تصریح كرد: برمبنای مصوبه هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران، این سازمان از نظر الكترونیكی شدن باید تا آخر امسال به لیست ۱۰ سازمان نخست در این زمینه برسد. در همین حال، سایر زیرمجموعه های وزارت ارتباطات همچون سازمان فضایی ایران و پست بانك هم برنامه ارتقای رتبه و افزایش كیفیت خدمات الكترونیكی را در دستور كار قرار داده اند.
كدام دستگاه ها همكاری نكردند؟
باقری اصل با اشاره به مكاتبات انجام شده برای اعلام ارزیابی دستگاه های اجرایی از خدمات دولتی اظهار داشت: دستگاه های معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پرورش، سازمان سنجش، سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی و سازمان بازنشستگی كشوری به رغم مكاتبات مختلف با ما همكاری نكردند. البته دو دستگاه هم در پاسخ به درخواست برای ارزیابی خدمات الكترونیكی، خواهان عدم ارزیابی شدند.
در بخش خدمات الكترونیكی دولت، ۲۳ پروژه اولویت دار در شورای اجرایی فناوری اطلاعات به تصویب رسیده است كه سه پروژه سامانه معاملات، سلامت و مالیات در راس این پروژه ها قرار دارد و سازمان فناوری اطلاعات ناظر اجرایی شدن این پروژه هاست. همینطور در جهت عرضه خدمات سلامت الكترونیك، ۳۷۸ بیمارستان به این سیستم متصل شده و فرآیند حذف دفترچه بیمه و الكترونیكی شدن اسناد پزشكی در حال انجام می باشد.
باقری همینطور درباره راه اندازی سامانه ارزیابی خدمات دستگاه های اجرایی به آدرس payesh.iran.gov.ir توضیح داد: در این سامانه شهروندان می توانند خدمات دستگاه ها را ازریابی كنند؛ امكان خوداظهاری توسط دستگاه ها فراهم گشته است و در عین حال متخصصان و ارزیابان خبره هم می توانند نظرات كارشناسی خود در مورد خدمات الكترونیكی دولت در جهت افزایش كیفیت این خدمات با استفاده از این سامانه اعلام كنند.



زمان: 23:22:26
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 4772
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل