انتقال دستاوردها و تجربیات پارك های علم و فناوری به سوریه

در دیدار سفیر سوریه با وزیر علوم تاكید شد؛
وزیر علوم در دیدار با سفیر سوریه در تهران، بر گسترش همکاریهای علمی تحقیقاتی در زمینه تکنولوژی های جدید و همین طور انتقال تجربیات پارک های علم و فناوری به سوریه تاکید نمود.
انتقال دستاوردها و تجربیات پارك های علم و فناوری به سوریه

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از مهر، به نقل از وزارت علوم، منصور غلامی وزیر علوم، با شفیق دیوب سفیر جمهوری عربی سوریه بمنظور بررسی راه های توسعه همکاریهای علمی تحقیقاتی بین ایران و سوریه، دیدار و گفت و گو کرد.
غلامی در این دیدار با اشاره به اهمیت همکاریهای علمی بین دو کشور ایران و سوریه، اظهار داشت: علاقمند هستیم که همکاریهای خوبی بین دو کشور دوست و برادر ایران و سوریه در زمینه های مختلف علمی، تحقیقاتی و پژوهشی صورت گیرد و در این راستا باید علایق مشترک بین دو کشور احصاء و برنامه ریزی شده و سپس مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: دانشجویان زیادی از کشور سوریه در ایران تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده اند و تعدادی کثیری نیز در حال تحصیل هستند.
وزیر علوم، جایگاه جهانی ایران را در بعضی رشته های تحصیلی، بسیار عالی ارزیابی کرد و اظهار داشت: در رشته هایی همچون نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم و آمادگی داریم با توجه به این ظرفیت علمی باارزش همکاری تنگاتنگی بین اساتید و دانشجویان دو کشور ایران و سوریه اتفاق بیفتد و کارهای مشترک علمی ارزشمندی ارائه شود.
غلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیت هایی که پارک های علم و فناوری در ایران داشته اند، اشاره کرد: در این پارک ها جوانان تحصیل کرده و متخصص در کنار اساتید دانشگاه ها، ایده های فناورانه خودرا با حمایت پارک ها رشد می دهند و به شرکت هایی تبدیل می شوند که در جهت رفع نیازهای جامعه و حتی صادرات محصول به کشورهای دیگر بسیار موفق عمل می کنند.
وی اضافه کرد: همه کشورها به توسعه چنین مراکزی نیاز دارند تا در مقابل رفتارهای خصمانه کشورهای استعمارگر که عموماً این روزها ملت های زیادی را تحت فشار قرار می دهند، ایستادگی کنند. اینکه کشور ما طی سه سال قبل به خوبی توانسته است در مقابل تحریم های ظالمانه ای که مقابل مان روا داشته شده است، مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهد، مرهون خدمات و دستاوردهای باارزش علمی است که به دست جوانان و متخصصان داخلی رقم خورده است.
غلامی همین طور آموزش های مهارتی تکنسین و کارشناسان ماهر در صنایع و تربیت نیروی انسانی ماهر را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: دراین زمینه نیز امکان همکاریهای خوبی بین دو کشور وجود دارد که باید مقدمات آن فراهم شده و موضوعات کلیدی مورد تفاهم قرار گیرد.
شفیق دیوب سفیر جمهوری عربی سوریه در ایران نیز در این دیدار، اظهار داشت: تأثیر دستاوردهای علمی تحقیقاتی ایران در حوزه های اقتصادی و مقاومت در مقابل تحریم های ظالمانه، شایسته تبریک و تکریم است.
وی گفت: موفقیت ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران بعنوان انگیزه و الگویی است که کشورهای جهان سوم می توانند برای دستیابی به موفقیت های علمی از آن پیروی کنند و بعنوان الگویی موفق آنرا در نظر گیرند.
سفیر سوریه در ایران اشاره کرد: محقق ساختن پیشرفت های علمی در زمینه های اقتصادی و مهم تر از آن انتقال این تجارب باارزش باید مورد توجه کشورهای جهان سوم قرار گیرد. کشور سوریه نیز آمادگی خودرا برای همکاری در عالی ترین سطوح ممکن در ذیل کارهای وزارت تعلیمات عالی اعلام می کند.
ه گفته سفیر سوریه، "تاسیس آزمایشگاه های پژوهشی، مشارکت در برگزاری همایش ها و کنفرانس های علمی بین دو کشور، همکاری زمینه آموزش مهارت های علمی، تبادل دانشجو و اساتید در دوره های کوتاه مدت و تبادل تجربیات، راهنمایی مشترک پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا، انتشار مقالات در مجله های علمی و پژوهشی دو کشور" همچون مواردی است که دو کشور می توانند در آنها نهایت همکاری را داشته باشند.
وی همین طور اشاره کرد: انتقال فناوری از ایران و بومی سازی آن در سوریه برای ما از اولویت برخوردارست.
در این دیدار، همین طور دکتر سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین المللی نیز روند توسعه همکاریهای علمی و فناورانه تهران و دمشق را تشریح نمود و چالش های فراروی توسعه همکاریهای فیمابین را برشمرد.


منبع:

زمان: 12:09:57
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 436
امتیاز: 0.0
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل