برخی فقط عنوان تولیدكننده را یدك می كشند

بی بدیل پرداز: یك فعال حوزه فناوری اطلاعات با اشاره به لزوم تعیین خصوصیت های تولیدات داخلی در حوزه های مربوط به ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد می باشد كه برخی تولیدكنندگان در كشور تنها عنوان تولیدكننده را یدك می كشند.
برخی فقط عنوان تولیدكننده را یدك می كشند
حمید بابادی نیا در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه مقوله شناسنامه دار كردن تولیدات حوزه ICT هم اكنون مسكوت مانده و بیشتر به شكلی شعار می ماند، اظهار نمود: برای پشتیبانی از تولید كالای داخلی باید پیش از هر چیز به این توجه كرد كه آیا اساسا آن محصول تولید شده می تواند پاسخ گوی نیاز بازار باشد یا نه؟ این كه كسی بخواهد به خود لقب تولیدكننده بدهد، نمی تواند تولید داخلی را رونق دهد، بلكه باید دید كه تولیدات آن واحد تولیدی چه اندازه و چه نوع از نیازهای بازار را می تواند پاسخ دهد.
وی اظهار داشت: وقتی وارد بعضی از این مراكز تولیدی می شویم می بینیم كه اساسا نه تولیدی در كار است و نه تولیدكننده ای وجود دارد. در خوشبینانه ترین حالت اگر تولیدی هم وجود داشته باشد، باز هم باید مشخص شود كه این تولید در چه اندازه و در چه بخش هایی می تواند پاسخ گوی نیاز بازار باشد. مثلا اگر كسی در حوزه ICT سوئیچ تولید می كند، باید دید كه این سوئیچ از چه نوع و با چه ظرفیت و قدرتی است، نه اینكه بگوییم ما چون سوئیچ در داخل تولید می نماییم، دیگر اجازه ندهیم هیچ نوع سوئیچی وارد كشور شود.
این فعال حوزه فناوری اطلاعات افزود: برخی اوقات مشاهده می گردد كه تولیدكننده ای در طول هفته ۱۰۰ واحد از یك كالا را تولید می كند، در حالیكه می بینیم نیاز بازار بسیار بیشتر از اینهاست، در این حالت دولت می تواند وارد شود و سازوكار بازار را مدیریت كند؛ به این مفهوم كه دولت در این حالت اگر ببیند كه یك تولیدكننده قادر به تولید در اندازه نیاز بازار نیست، می تواند در افزایش ظرفیت تولید از آن حمایت كند و از سویی دیگر هم تعیین كند تا چه اندازه باید كالا از همان نوع وارد شود تا به آن تولیدكننده داخلی صدمه نرسد.
دولت در ارتقا كیفیت تولیدات دخالت كند
این فعال حوزه ICT در توضیح سازوكار حمایتی دولت از تولیدكنندگان داخلی ادامه داد: راه دیگر هم این است كه دولت در ارتقاء كیفیت تولیدات داخلی به تولیدكنندگان كمك نماید و این كار مستلزم آن است كه سازمان استاندارد از این حالت سنتی خود بیرون بیاید و سطح استانداردها را بالا ببرد و همینطور دولت هم با استفاده از تزریق سرمایه و البته دادن فرصت زمانی به تولیدكنندگان در بالا آوردن كیفیت كالاها به آن ها كمك نماید.
او با بیان این كه تولید داخلی زمانی می تواند محقق شود كه بتواند پایش را از مرزهای كشور بیرون بگذارد، اظهار نمود: اگر سطح كیفی محصولات ما بالا نیاید، نمی توانیم انتظار داشته باشیم كه بازار از آن استقبال كند. این كه برخی محصولات با استفاده از تولید برخی امتیازات ویژه یا فرصت های استثنایی در بازار تولید انحصار كنند، نمی توان به تولید داخلی كمك كرد، چراكه تنها با استفاده از جلب رضایت مشتریان است كه می توان انتظار تولید تقاضای موثر در بازار را داشت.
بابادی نیا با بیان این كه تولید در حوزه ICT نیازمند توجه به نكته های بسیار پیچیده تری نسبت به دیگر تولیدات در حوزه های مختلف است، اظهار داشت: بعضی از تولیدات در حوزه ICT به صورت روزانه دچار تغییر می شوند كه سرمایه گذاری در آن ها بسیار ریسك پذیر و كمتر سودآور است. باید ببینیم كدام بخش از صنایع ICT به بلوغ كافی رسیده و یا به عبارتی حجم زیادی از بازار را در دست دارد و در آنجا سرمایه گذاری نماییم.
او با ذكر مثالی از پیچیدگی سرمایه گذاری در حوزه ICT، اظهار نمود: اگر شما برای مثال خط تولید آیفون ۶ را در كشور راه اندازی كنید، دچار ضرر می شوید، چون كه فردا روزی آیفون ۱۰هم از طریق خواهد آمد و آنگاه خط تولید شما كلا بلااستفاده می ماند. اساسا سرمایه گذاری در تولیدات ICT مانند دیگر صنایع سنگین نیست كه از وضعیت باثباتی برخوردار باشیم.
در سال های گذشته و با رشد بی رویه واردات كالاهای خارجی، بعضی از تولیدات داخلی عملا توان رقابت در بازار داخلی را هم از دست داده اند، به صورتی كه خیلی از این تولیدات عملا با ورشكستگی رو به رو شده اند؛ بعضی از كارشناسان علت این اتفاق را كیفیت پایین تولیدات داخلی می دانند و راه مبارزه با واردات بی رویه را در افزایش استاندارد تولیدات داخلی می دانند. در این بین به نظر می رسد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن دسته حوزه هایی باشد كه به خصوص در بخش نرم افزاری قادر به تصاحب بازارهای داخلی باشد.



زمان: 21:15:36
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 4276
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل